Ligging van Hotel Astória in Coimbra, Portugal

GPS coördinaten: Geografische breedte 40°12'27.99"N Lengte 8°25'49.64"W

Coimbra, in het midden van Portugal, staat bekend om de universiteit, een van de oudste die er bestaat. De studenten brengen extra leven en bedrijvigheid in de brouwerij, maar het zijn toch de prachtige universiteitsgebouwen, met name de beroemde Joanina-bibliotheek, een van de meest uitbundig gedecoreerde waar dan ook ter wereld, die de meeste bezoekers trekken. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen, zijn de botanische tuinen en de 12e-eeuwse kathedraal en het hotel Astória ligt ook erg gunstig, op letterlijk maar een steenworp afstand lopen.

Overlooking the riverside, within walking distance of the most important tourist sites, the railway station and the elegant shopping area, the Astória is also in the heart of the commercial district, making it ideal for both leisure and business travellers to Coimbra. Once here, however, it would be a shame to not explore the surrounding area. The Hotel Astória’s convenient access to the main route between Lisbon and Porto makes it the ideal base from which to explore this exciting region.

Het midden van Portugal wordt vaak over het hoofd gezien als vakantiebestemming. Natuurlijke schoonheid en historische plaatsen zijn hier in overvloed aanwezig. De Romeinse nederzetting in Conimbriga bijvoorbeeld, op maar een klein stukje rijden van Coimbra, is de grootste archeologische opgraving in Portugal. Het meest indrukwekkend hier zijn de complexe, goed bewaard gebleven mozaïeken. Het museum is uitermate goed ingericht en zowel volwassenen als kinderen vinden het prachtig. Als u vanuit Coimbra richting de Atlantische kust gaat, wordt u teruggevoerd naar middeleeuwse taferelen door het romantische, ommuurde stadje Montemor-o-Velho, op een heuvel die boven de uiterwaarden van de Mondego uittorent. En op maar een paar minuten verder rijden ligt het prachtige kustplaatsje Figueira da Foz, met prachtige uitgestrekte zandstranden.


 
  • 01location.jpg
  • 02location.jpg
  • 03location.jpg

Snelboeker

We gebruiken cookies voor de levering van onze diensten. Door het gebruik van onze diensten stem je in met ons gebruik van cookies.