Hotel Astórias läge i Coimbra

GPS koordinater: Breddgrad 40°12'27.99"N Längdgrad 8°25'49.64"W

Coimbra, som är beläget mitt i Portugal, är känt för sitt universitet, ett av de äldsta existerande. Studenterna bidrar fortfarande med en extra dos livsglädje och aktivitet, men det är de vackra universitetsbyggnaderna, särskilt det berömda Joanina biblioteket, ett av de rikligast dekorerade någonstans på jorden, som lockar de flesta besökarna. Andra platser som inte får missas är den botaniska trädgården och katedralen från 1100-talet och Hotel Astória kan inte ha ett bättre läge för att skåda dessa, på bara några minuters avstånd till fots.

Med sin utsikt över flodstranden på promenadavstånd från de viktigaste turistråken, järnvägsstationen och det eleganta shoppingområdet, ligger Astória också mitt i hjärtat av affärsdistriktet, vilket gör det idealiskt för både turist- och affärsresenärer som är i Coimbra. När du i alla fall är här på besök skulle det vara synd att inte upptäcka omgivningarna. Hotel Astória ligger på bekvämt avstånd till huvudvägen mellan Lissabon och Porto vilket gör det till en idealisk bas för att upptäcka denna spännande region.

Centrala Portugal är ett ofta förbisett turistmål. Det finns rikligt med vackra naturscenerier och historiska platser här. Här kan nämnas till exempel att de romerska lämningarna vid Conimbriga som ligger bara en kort bit från Coimbra, är den största arkeologiska platsen i sitt slag i Portugal. Mest minnesrikt här är den intrikta, väl bevarade mosaiken. Museet är extremt väl planerat och vuxna och barn tycker mycket om det. När du åker mot Atlanten från Coimbra, färdas du tillbaka till medeltiden genom den romantiska befästa staden Montemor-o-Velho, på en kulle som reser sig ovanför Mondegos flödslätter. På bara några få minuters körning finner du den vackra kuststaden Figueira da Foz, med sin enorma strand.


 
  • 01location.jpg
  • 02location.jpg
  • 03location.jpg

Quickbooker

Vi använder cookies för att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies.