EnglishPortugueseGermanSpanishFrenchItalianRussianDanishFinnishNorskSwedishDutch
SW-HotelGuide > PORTUGAL > Chaves
  • chaves01.jpg
  • chaves02.jpg

Hotels in Chaves, Portugal

I det nordöstra hörnet av Portugal, på stranden av Tamegafloden och nära till den spanska gränsen ligger den charmerande staden Chaves. Namnet, som bokstavligt talat betyder “nycklar”, hänvisar till platsens strategiska betydelse, men det är dess väl bevarade byggnader och traditioner, den magnifika naturliga skönheten och varma källor som nu drar till sig besökare.
Lees meer . . .
Om man vandrar i den historiska stadsdelen får man intrycket av att lite har förändrats under tiden, med det väl bevarade, sekelgamla Camõestorget, det medeltida kvarteret och det gamla slottet, som föregår den romerska erövringen. Den romerska bron ligger på kort promenadavstånd och dess spann har sträckt sig över Tamegafloden under nästan tvåtusen år. Också den traditionella, kraftiga gastronomin och hantverken ser ut att komma direkt från medeltiden.

I ett av de mest orörda områdena i Europa, omges Chaves av ett vackert landskap och det finns flera naturparker på nära håll. Och dom närliggande varma källorna i Chaves, som har varit i bruk sedan urminnes tider och som är unika genom den höga temperaturen och mineralinnehållet, är nu mycket utvecklade, med ett stort urval tillgängliga medicinska applikationer och skönhetsbehandlingar.

Se allt detta i oupptäckta Chaves.


Onze hotels met beste beoordeling

sw-autos_en

We gebruiken cookies voor de levering van onze diensten. Door het gebruik van onze diensten stem je in met ons gebruik van cookies.