Faciliteter på 5-stjärniga Hotel Casa da Ínsua

På 5-stjärniga Hotel Casa da Ínsua är man stolt över att kombinera det bästa av det gamla med det bästa av det nya. Här får du uppleva utmärkt service och oersättliga antikviteter och konst som tillsammans skapar en charmerande atmosfär från en annan era. Du har också tillgång till den senaste teknologin, som exempelvis internetuppkoppling (extra kostnad).

De allmänna utrymmena är imponerande. Salongen är en lyxig mötesplats med de som betyder allra mest för dig i allra största bekvämlighet. Om du föredrar avskildhet är läsrummet perfekt, här har du möjlighet att läsa böcker, magasin och dagstidningar i en rofylld atmosfär.

Casa da Ínsua erbjuder dessutom speciella och helt unika faciliteter. Hur många hotell kan erbjuda dig en ostlagningstur? Eller visar hur man tillverkar sylt? Eller har en butik som säljer brukets egna gourmetostar, viner, olivolja och andra specialiteter? Eller har ett museum med historiska föremål? Eller ett eget kloster? Och de ovanliga sevärdheterna slutar inte här.

Traditionen för vinproduktion vid Casa da Ínsua går tillbaka till 1700-talet. Gården är nu erkänd som en av de finaste producenterna i Dão-regionen. Den har de bästa portugisiska vinsorterna, såsom Touriga Nacional, och även, vilket är ovanligt för regionen, Cabernet Sauvignon. Gäster kan boka en vinproduktionstur och även delta i skörden, vanligtvis under september och oktober, beroende på vilka förhållanden som råder. Särskilt vinprovning rekommenderas.

I trädgården finns fler underbara upplevelser och den drar till sig många beundrare, inklusive Héléna Attlee, som beskrev den i hennes senaste bok Gardens of Portugal (Portugals trädgårdar). Hon berömmer de otroligt komplexa arrangemangen och det faktum att färgrikedomen är så stor under hela året tack vare en omfattande och klok plantering. Här hittar man spännande växter, inklusive sällsynta lotusblommor och en enorm magnolia som har växt här sedan 1842. Och missa inte skogsområdet, med gamla sequoior och cederträd från Libanon som härrör sig till tiden när trädgården anlades.

För ett verkligt spännande val av upplevelser är Casa da Ínsua oöverträffatQuickbooker

Vi använder cookies för att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du vår användning av cookies.