Hotel Casa da Ínsua, Dão Region, Portugal

GPS coördinaten: Geografische breedte 40°40'34.53"N Lengte 7°42'23.42"W

Als u door de afgebakende wijnregio van Dão rijdt, komt u langs hazelnootbossen, boomgaarden met vijgen-, appel- en perenbomen en natuurlijk de wijngaarden, voordat u bij het kleine dorpje Penalva do Castelo komt. En aan de rand, midden op een immens landgoed, staat het onlangs gerenoveerde 5-sterren boetiekhotel Casa da Ínsua.

De ligging is zo rustig en landelijk dat het u zal verbazen dat het op maar 10 minuten ligt van de grote snelweg die de kust van Portugal met Salamanca in Spanje verbindt. Hier rondrijden in de omgeving is op zich al fantastisch, en u kunt zelfs de Dão Wine Route volgen, die u langs de interessantste bezienswaardigheden leidt en dit is een fantastische manier om de landerijen, wijngaarden en de verschillende wijnen van deze fascinerende regio te leren kennen.

En u zult snel genoeg bemerken dat de gastronomie een ander speciaal aspect van deze regio is. Onder invloed van de omliggende bergketens, waarvan de beroemdste de Serra da Estrela is, de hoogste van Portugal en met een adembenemend mooie natuur en zelfs skimogelijkheden in de winter, is de smaak robuust en vol. In de keuken worden veel aromatische bergkruiden en vlees van bijvoorbeeld het wilde everzwijn, de haas en het geitenlam gebruikt. De zachte kaas van de melk van de plaatselijke ooien, de queijo da estrela, wordt als de beste kaas van Portugal beschouwd.

Kom langs en ontdek deze onbedorven en nog onontdekte regio terwijl u geniet van de luxe en het comfort van het Casa da Ínsua.

De dichtstbijzijnde luchthaven in de buurt van Casa da Ínsua is die van Porto, op een afstand van ongeveer 160 km. Voor de eenvoudigste manier om hier te komen, klikt u hier voor meer informatie over de transfers.Snelboeker

We gebruiken cookies voor de levering van onze diensten. Door het gebruik van onze diensten stem je in met ons gebruik van cookies.