Faciliteiten in het 5-sterren Hotel Casa da Ínsua

Het 5-sterrenhotel Casa da Ínsua is trots op de combinatie van het beste van vroeger en het beste van nu. U treft er een uitstekende service en een combinatie van onvervangbare antiquiteiten en kunst om zo de pittoreske sfeer van een ander tijdperk te creëren. U vindt er natuurlijk het gemak van de nieuwste technologie, waaronder internettoegang (tegen extra betaling).

De openbare ruimten zijn werkelijk spectaculair. Het woongedeelte is een luxe ruimte waar u de mensen die belangrijk voor u zijn, kunt ontmoeten in het toppunt van comfort. En als u zich liever wat afzijdig houdt, is de leeszaal perfect voor u. Hier geniet u in een rustige atmosfeer van de boeken, tijdschriften en kranten.

Casa da Ínsua biedt vooral speciale en waarlijk unieke faciliteiten. Hoeveel hotels kunnen u een excursie kaasmaken aanbieden? Of laten u zien hoe jam wordt gemaakt? Of hebben een winkel waar op het landgoed gemaakte kazen voor fijnproevers, wijnen, olijfolie en andere delicatessen worden verkocht? Of een museum met historische voorwerpen? Of met een eigen klooster? En dat is nog niet alles voor wat betreft ongebruikelijke bezienswaardigheden.

Casa da Ínsua kent een traditie van wijn maken die dateert uit het einde van de 18e eeuw. Het wordt nu erkend als een van de beste producenten in de Dão-regio. Het beschikt over de beste Portugese variëteiten, zoals Touriga Nacional, en zelfs, niet gebruikelijk voor de regio, Cabernet Sauvignon. Gasten kunnen een excursie wijn maken boeken en kunnen zelfs meehelpen bij de oogst, doorgaans in september en oktober, afhankelijk van de omstandigheden. Wij raden u natuurlijk vooral het proeven van de wijn aan.

De tuinen vormen nog zo’n prachtige faciliteit. Ze trekken veel bezoekers, waaronder Héléna Attlee, die de tuinen in haar onlangs verschenen Gardens of Portugal beschreef. Zij prijst de verbazingwekkende indeling van het complex en het feit dat de tuinen het hele jaar door dankzij de uitgebreide en slimme beplanting één grote kleurexplosie vormen. U vindt hier fascinerende planten, waaronder zeldzame lotussen en monumentale magnolia’s die hier al sinds 1842 groeien. En mis ook het bosrijke gebied niet, met oeroude reuzenpijnbomen en cederbomen uit Libanon die er al sinds de aanleg van de tuinen staan.

Voor een werkelijk uniek aanbod aan faciliteiten is Casa da Ínsua niet te evenaren.Snelboeker

We gebruiken cookies voor de levering van onze diensten. Door het gebruik van onze diensten stem je in met ons gebruik van cookies.